Yoğurt Çeşitleri

Büyümeyi destekleyen, kilo vermeye yardımcı, enerji kaynağı ve kalsiyum deposu yoğurt her mutfakta olmalı. Sevdiklerinize ikram edebileceğiniz birbirinden lezzetli yoğurt çeşitleri CarrefourSA’da.

Yoğurt, fermente bir süt ürünüdür. En çok tüketilen süt ürünlerinden biri olan yoğurt, yemeklerin yanında, soslarda ve tatlılarda kullanılmaktadır. Marketlerde kaymaklı, kaymaksız, light, laktozsuz, biotik, çocuk yoğurdu gibi seçenekleri olan yoğurdun, tüketime hazır olarak paketlenmiş sarımsaklı, meyveli, süzme, cacık gibi farklı çeşitleri de bulunabilmektedir. Sağlık açısından önemli faydaları olan yoğurt yüksek miktarda C, B12 vitaminleri, kalsiyum, Omega3 ve Omega4 yağ asitleri içermektedir.

Yoğurt farklı aromalarla bir araya geldiğinde tadına doyum olmaz bir hale gelebiliyor. Meyveli, vanilyalı, ballı yoğurtlar ve yoğurtlu içecekler hem çocuklar hem de yetişkinler için farklı birer lezzet olarak karşımıza çıkıyor.

Tam Yağlı Yoğurt

  • Yüksek protein içerir.
  • İyi bir kalsiyum kaynağıdır.
  • İçerdiği iyi bakteriler sayesinde bağırsak florasını iyileştirir.
  • Besin değeri yüksektir.
  • Vitamin ve mineral açısından zengindir.

Yarım Yağlı Yoğurt

  • Yağ oranı %50 azaltılmış yoğurtlardır.
  • Yüksek protein içerir.
  • İyi bir kalsiyum kaynağıdır.
  • İçerdiği iyi bakteriler sayesinde bağırsak florasını iyileştirir.
  • Besin değeri yüksektir.
  • Vitamin ve mineral açısından zengindir.

Light Yoğurt

  • Light yoğurt düşük kalori ve sıfır yağ oranının yanında yüksek besleyiciliğe sahiptir.
  • Diyet uygulayanların ve formuna dikkat edenlerin tercih ettiği bir üründür.
  • Yoğurdun geleneksel tadından ödün vermeden üretilirler.
  • Light yoğurtlar, içerdikleri kalsiyum, vitamin ve mineraller sayesinde güvenle tercih edilmektedir.

Manda Yoğurdu

  • % 55 manda ve %45 inek sütü harmanından geleneksel yöntemlere üretilmektedir.
  • İnek, keçi ve koyun sütünden yapılan yoğurtlara göre daha fazla kalsiyum ve protein içermektedir.
  • Diğer yoğurt ürünlerine göre yağ oranı fazla olmasına rağmen kolesterol oranı düşüktür.
  • B12 ve kalsiyum oranı yüksektir.
  • Düşük laktoz şekeri oranıyla, laktoz alerjisi olanlar için güvenilirdir.
  • Yağlılık oranıyla damaklarda istenen geleneksel yoğurt tadını bırakır.

Biotik Yoğurt

  • Probiyotik yoğurt olarak da bilinmektedir.
  • Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından yararlı canlı organizmalardır.
  • Probiyotik yoğurtların hafif bir lezzeti ve akıcı bir kıvamı vardır.
  • Sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir.
  • Kuru meyveli, tahıllı seçenekleriyle lezzetli birer atıştırmalık görevi de görmektedir.
  • Probiyotik yoğurtların paket açıldığında hemen tüketilmesi gerekir. Bu nedenle de küçük paketler halinde ambalajlanırlar.

Laktozsuz Yoğurt

  • Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan doğal süt şekerine laktoz adı verilir ve bazı kişilerde laktoza karşı hassasiyet oluşabilmektedir.
  • Laktoz şekerine alerjisi (laktoz intoleransı) olan kişiler tarafından güvenle tüketilebilir.
  • Yoğurt tükettikten sonra karın şişkinlik sorunu yaşayanlar laktozsuz yoğurt tüketebilir.

Organik Yoğurt

  • Organik yemlerle beslenen, ineklerden elde edilen sütlerle mayalanan yoğurttur.
  • Organik tarımın yönetmeliğine uygun olarak üretilmektedir. Organik ürün sertifikasına sahiptir.
  • Herkesin, özellikle bebek ve çocukların beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.

Süzme Yoğurt

  • Su oranı diğer yoğurtlara göre daha az olan yoğurtlardır.
  • Salatalarda, meyveli yoğurt yapımında, mezelerde kullanılmaktadır.

Meyveli Yoğurt

  • Meyve aromalı, kimi zamanda gerçek meyve parçaları içeren yoğurtlardır.
  • Light, tam yağlı ve yarım yağlı çeşitleri vardır.
  • Tatlı isteğini bastırmak için tercih edilebilen bir üründür.
  • Sade, orman meyveli, çilekli, şeftalili, kayısılı, muzlu, ananaslı gibi farklı çeşitleri vardır.
  • Çocuklara meyve ve yoğurt sevdirmek için tercih edilebilmektedir.